KUD Lepa Anka Preloka
Preloka
Prireditve
Kolpa nas od nekdaj povezuje, ne deli! Kolpa in Kupa sta eno!

Športno društvo »Kupa Pribanjci« iz Hrvaške prireja že tradicionalno kolesarjenje, ki ga imenujejo »Biciklijada treh rek«.

Tri reke so hrvaški Dobra in Mrežnica ter Kolpa, ki si jo s sosedi delimo. A kolesarjenje le mesec dni pred pridružitvijo Republike Hrvaške Evropski uniji bo nekoliko drugačno, saj bo potekalo le ob mejni reki Kolpi. Kot se za prijatelje spodobi – polovica po slovenski in polovica po hrvaški strani.

Start kolesarjev v nedeljo ob 9. uri v Kasunih na Hrvaškem, prehod meje na mednarodnem mejnem prehodu Vinica/Pribanjci in s tem vstop v zavarovano območje Krajinski park Kolpa. Nato skozi Zilje in postanek v Grdunih v Centru za doživljanje biodiverzitete Javnega zavoda Krajinski park Kolpa. Tu jih pričakajo Preloški muzikanti, člani GD Zilje in Turistična kmetija Čemas in seveda Krajinski park Kolpa. Nato nadaljevanje poti skozi Žuniče do Adlešičev s polurnim postankom, ki ga pripravi Društvo prijateljev mladine Adlešiči, KUD Božo Račič Adlešiči, Gostišče Veselič Podzemelj in Krajinski park Kolpa.

Kolesarji zapustijo R Slovenijo na maloobmejnem prehodu Krasinec/Pravutina in se ob Kolpi vračajo proti Kasunom. Daljši postanek za kosilo na Pravutini, krajši pa na Prilišču, ki ga pripravlja Udruga Zora. Po 64 kilometrih v Kasunih zabava za vse.

Dan pred biciklijado odraslih, pa se bo odvila še veliko krajša »otroška biciklijada« le v okolici Kasunov.

Domačine na obeh bregovih reke Kolpe združuje veliko skupnih stvari in prijateljske ter sorodstvene vezi. S priključitvijo R Hrvaške Evropski uniji, pa bomo še korak bližje k odstranjevanju administrativnih ovir.

Glavna promotorja dogodka sta zakonca Bosanac, ki živita podobno življenje kot nedeljska biciklijada: Zalka je Slovenka, Zdenko Hrvat, živita na Hrvaškem, podjetje pa imata v Sloveniji in dnevno večkrat prečkata Kolpo.

Boris Grabrijan, direktor Krajinskega parka Kolpa

 
Obvestila
crte-rumene


www.preloka.si/spletna-drazba

Zadnja novica na "stari" preloški spletni strani
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja, nadaljevanje
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja
 
Prizor, ki ga bomo po 43 letih ponovili
 
Tehnična navodila za spremljanje prenosa prek interneta
 
Preloka, 13. julij 2013
 
Ako te danes ni na televiziji in internetu, je isto, kot da te ni!
 
Mostovi, nadaljevanje
 
28.6.2013: točno štiri leta potem
 
Ljudje smo (bili) vedno pred politiko!
 
Preloška folklorna skupina v Metliki 8.9.1940
 
Najstarejše fotografije preloških folkloristov, 11.8.1940
 
Najstarejša fotografija preloških gasilcev
 
Od naše cerkve se spet vidi bolje in dlje!
 

VSA OBJAVLJENA OBVESTILA

 
 

Obiskovalci: 819056

 
© 2007 - 2013 Preloka | Kud Lepa Anka Preloka