KUD Lepa Anka Preloka
Preloka
Prireditve
V polfinale "izzivov prihodnosti" se je prebil tudi študent s Preloke

Naša tokratna novica ima svetovne razsežnosti, saj zadeva mednarodno spletno tekmovanje Challenge Future (Izziv prihodnosti). Gre za tekmovanje, katerega namen je spodbujati inovativnost mladih, z idejami in projekti pa se vanj vključujejo mladi z vsega sveta. Trenutno so odprte tri projektne teme, nanje je prijavilo svoje projekte kar 1360 ekip z vseh celin.

Zakaj objavljamo to izrazito globalno novico na tej naši izrazito lokalni spletni strani? Zato, ker v tem globalnem spletnem tekmovanju sodeluje tudi Preločan Sašo Balkovec. In ne samo sodeluje, njegov tim "Tesla« se je v močni svetovni konkurenci (med tekmovalci so npr. tudi študenti s Harvarda) uvrstil v polfinale: po ocenah strokovnih sodnikov se je torej uvrstil med 28 najboljših ekip z vsega sveta (spodaj prilagamo pismo od strokovne ekipe Challenge Future, v katerem ga obveščajo o tem).

Nekaj osnovnih podatkov o njegovem timu: tim je dvočlanski, ustanovil ga je Sašo, sicer študent Visoke šole za upravljanje in poslovanje v Novem mestu, in ta tim je poimenoval po Nikoli Tesli. Prek interneta se je povezal s svojo projektno sodelavko na Danskem - Nino Marinšek, študentko mednarodnih odnosov, ki je na Danskem v okviru študijske izmenjave. Kljub razdalji Novo mesto - Danska sta projekt izpeljala brez težav (pač prek e-komunikacijskih poti) in dosegla lep uspeh: uvrstitev v polfinale.

Iskrene čestitke za ta dosežek in držimo pesti, da se jima uspe prebiti naprej - v finale!

From: C:F Team

To: TESLA Recieved: 20th March, 2013 @ 1:47 PM CEST

Dear Team,

Congratulations! We are very excited to announce that you made it to Semi-Finals!

You can see your grading results and feedback from judges on your Solution Page in project room. Judges were selected on the basis of profession, age, gender and location diversity and we encouraged them to give you feedback and their own aspects to your solutions. We are convinced that you received some valuable views and suggestions for your ideas. However, if the feedback is not encouraging, don’t let that stop you to further elaborate your idea.

As you are among the best in the C:F competition, we are sure that you will continue with extra energy and creativity in the next round.

Good luck!

C:F Team

 
Obvestila
crte-rumene


www.preloka.si/spletna-drazba

Zadnja novica na "stari" preloški spletni strani
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja, nadaljevanje
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja
 
Prizor, ki ga bomo po 43 letih ponovili
 
Tehnična navodila za spremljanje prenosa prek interneta
 
Preloka, 13. julij 2013
 
Ako te danes ni na televiziji in internetu, je isto, kot da te ni!
 
Mostovi, nadaljevanje
 
28.6.2013: točno štiri leta potem
 
Ljudje smo (bili) vedno pred politiko!
 
Preloška folklorna skupina v Metliki 8.9.1940
 
Najstarejše fotografije preloških folkloristov, 11.8.1940
 
Najstarejša fotografija preloških gasilcev
 
Od naše cerkve se spet vidi bolje in dlje!
 

VSA OBJAVLJENA OBVESTILA

 
 

Obiskovalci: 819056

 
© 2007 - 2013 Preloka | Kud Lepa Anka Preloka