KUD Lepa Anka Preloka
Preloka
Prireditve
Preloška mladina leta 1970

Ne moremo si kaj, da ne bi objavili tudi simpatične fotografije, ki je shranjena v fotografski zbirki družine Pavlakovič iz Jakovinov (Preloka 47).

Zanimiva je zaradi podobnosti (in pomenljivih razlik!)  s fotografijo preloške mladine z oslom iz leta 1963, ki smo jo že objavili (https://www.preloka.si/content/view/509/1/).

Obe fotografiji sta nastali na isti lokaciji (na cesti med Petehovimi in Bertovimi, v ozadju zdaj Petehova hiša in pod), na obeh fotografijah so predstavniki približno iste generacije preloške mladine, le da 7 let pozneje  ... In od tod tudi pomenljive razlike na obeh slikah!

Ta fotografija je nastala 12. julija 1970. Kdo so trije frajerji na njej? -  Jože Vučičev ter Ive in Jože Jakovinski.   So na kakšnem piru (ker imata Ive in Jože na prsih pušeljc, po preloško kitico)?  - Da, posebne vrste piru:  novi maši Lojzeta Kovačevega.  Jože, Ive in Jože so imeli na novi maši to funkcijo, da so gostom stregli pijačo (toliko da bo jasno, zakaj tale union na sliki!).

Mnogi se še spomnite, da je imela preloška mladina na Lojzetovi novi maši na sploh izredno pomembno vlogo in da je svoje naloge tudi več kot odlično opravila. Ne samo fantje, tudi dekleta! A o tem morda v naslednjem obvestilu, ko vam bomo v sliki in besedi predstavili še cvet deklet leta 1970, prav tako 12. julija (https://www.preloka.si/arhiv/content/view/513/2/).   

To fotografijo je posnel Ivan Mušič iz Prilišća, ki je bil tudi uradni fotograf celotne nove maše Lojzeta Kovačevega.  Objavljamo jo z dovoljenjem njenih sedanjih lastnikov (družine Pavlakovič, P 47) in tudi vseh oseb na sliki. (A. S.)

preloska-mladina-1970.jpg 

 
Obvestila
crte-rumene


www.preloka.si/spletna-drazba

Zadnja novica na "stari" preloški spletni strani
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja, nadaljevanje
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja
 
Prizor, ki ga bomo po 43 letih ponovili
 
Tehnična navodila za spremljanje prenosa prek interneta
 
Preloka, 13. julij 2013
 
Ako te danes ni na televiziji in internetu, je isto, kot da te ni!
 
Mostovi, nadaljevanje
 
28.6.2013: točno štiri leta potem
 
Ljudje smo (bili) vedno pred politiko!
 
Preloška folklorna skupina v Metliki 8.9.1940
 
Najstarejše fotografije preloških folkloristov, 11.8.1940
 
Najstarejša fotografija preloških gasilcev
 
Od naše cerkve se spet vidi bolje in dlje!
 

VSA OBJAVLJENA OBVESTILA

 
 

Obiskovalci: 819056

 
© 2007 - 2013 Preloka | Kud Lepa Anka Preloka