KUD Lepa Anka Preloka
Preloka
Prireditve
Poročilo o začasni sanaciji šolske strehe in zaprtju oken

Kot smo pravilno napovedali v enem od nedavnih obvestil, je letošnja zima tako močno zamujala, ker je čakala, da smo prej zaščitili našo šolo. In  tako se nam zima zdaj predstavlja v vsem svojem razkošju snega, burje in sibirskega mraza (spodnjo fotografijo je na sam kulturni praznik 8. februarja posnel Niko Grdun).

Sanacijska dela na šoli je kvalitetno izvedel krovec iz Zilj Janez Grabrijan (katerega predniki so tudi hodili v to šolo), seveda ob asistenci svojega očeta Jožeta, ki je zaslužen predvsem za to, da so zdaj kvalitetno in estetsko zaprte njene okenske odprtine.

In finančna plat te začasne sanacije? Lahko rečemo, da njeni učinki in koristi resnično daleč presegajo njene stroške, ki znašajo 1085,38 €. Kot se spomnite, smo večino tega zneska zbrali že lani septembra, glavni donatorji pa so bili ljubljansko podjetje IT.SI (Samo Božič), naš rojak Jože Mrzljak in Črnomaljka Helena Vukšinič (gl. https://www.preloka.si/content/view/427/2/). V minulih dneh pa smo zbrali še preostalih 275,38 € - denar smo v glavnem prispevali člani Civilne iniciative za obnovo šole.

Vse, ki smo sodelovali v tej akciji, zdaj v teh mrzlih dneh greje zavest, da smo na Preloki uspešno izpeljali še eno prepotrebno delo. In lahko se pohvalimo, da  to ni ostalo neopaženo tudi v širšem prostoru:

Aktivnost in prizadevanja Preločanov je na nedavni prireditvi ob prazniku KS Vinica javno pohvalila naša županja Mojca Čemas Stjepanovič. Gospa županja je tudi javno napovedala, da bo Občina Črnomelj letos nadaljevala aktivnosti za pridobitev gradbenega dovoljenja za celovito obnovo preloške šole. To isto je gospa Čemas Stjepanovič zagotovila tudi v e-pismu Civilni iniciativi.

Bog daj in sv. Trojica, da bi se njene napovedi torej letos uresničile. (A. S., 8. 2. 2012)

sola-zima.jpg
8. februarja 2012

 
Obvestila
crte-rumene


www.preloka.si/spletna-drazba

Zadnja novica na "stari" preloški spletni strani
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja, nadaljevanje
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja
 
Prizor, ki ga bomo po 43 letih ponovili
 
Tehnična navodila za spremljanje prenosa prek interneta
 
Preloka, 13. julij 2013
 
Ako te danes ni na televiziji in internetu, je isto, kot da te ni!
 
Mostovi, nadaljevanje
 
28.6.2013: točno štiri leta potem
 
Ljudje smo (bili) vedno pred politiko!
 
Preloška folklorna skupina v Metliki 8.9.1940
 
Najstarejše fotografije preloških folkloristov, 11.8.1940
 
Najstarejša fotografija preloških gasilcev
 
Od naše cerkve se spet vidi bolje in dlje!
 

VSA OBJAVLJENA OBVESTILA

 
 

Obiskovalci: 819056

 
© 2007 - 2013 Preloka | Kud Lepa Anka Preloka