KUD Lepa Anka Preloka
Preloka
Prireditve
Akcija za sanacijo šolske strehe pred zimo

Dopusti in počitnice so torej za nami in polni novih moči smo “spet na položajih”. Seveda pripravljeni na nove podvige.

Tudi Preločani. In da bo naše selo res naredilo vse, kar lahko, da se ohrani objekt naše kulturne dediščine – preloška šola, smo sklenili sprožiti še eno akcijo: akcijo za začasno sanacijo njene strehe. Glede na zadnje ocene gradbene stroke je namreč za to že skrajni čas, saj bi utegnila biti še ena zima z obilo snega za šolo usodna in bi se stroški njene celovite obnove bistveno povečali oz. čez par let sploh ne bo več kaj obnavljati!

Predlog o sanaciji smo lastnici šole Občini poslali že februarja letos, prav tako predračun krovca, ki bi s pomočjo avtodvigala pokrpal luknje na strehi (skupaj z DDV-jem 810 €), za ta dela smo tudi pridobili soglasje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, enote Novo mesto, vendar je bil naš predlog takrat zavrnjen, ker Občina ne more zagotoviti tega zneska.

Zdaj smo se Preločani odločili za akcijo zbiranja potrebnih 810 €. Tega denarja seveda ne moremo vzeti iz našega sklada za obnovo šole (ki ga bomo sprostili šele, ko se bo začela celovita prenova). Tudi ga ne moremo spet zbirati od Preločanov (ti so v ta sklad darovali že čez vse svoje meje in zmožnosti, gl. obvestilo https://www.preloka.si/content/view/355/1/).

Ampak kjer je volja, se vedno najde tudi pot. In ta pot se je našla prav v teh dneh. Trasirala pa jo je pravzaprav naša dobrodelna prireditev letos 9. julija. Takrat je na Preloko prišel tudi predstavnik ljubljanskega podjetja IT.SI Samo Božič in žalostno propadajoča šola in trud krajanov za njeno ohranitev sta nanj naredila izredno močan vtis. Tako močan, da je podjetje IT.SI zdaj izrazilo namero, da je za sanacijo strehe, ki je vitalnega pomena za ohranitev stavbe, za vsak evro, ki ga bomo v ta namen zbrali mi, pripravljeno ta evro podvojiti s svojim doniranim evrom. To pomeni, da je podjetje IT.SI (Inovacijske Tehnologije – Sistemske Integracije) pripravljeno prispevati za popravilo do polovice zneska 810 €.

Zaradi nujnosti sanacije strehe še pred zimo smo se odločili ponujeno IT.SI-jevo namero izkoristiti in preostalo polovico denarja zbrati v akciji do konca septembra. Zato pozivamo našo občino, podjetja in posameznike, da za naš skupni cilj – ohranitev objekta naše kulturne dediščine – darujete kak evro, ki se bo v skladu z IT.SI-jevo namero v trenutku 100-odstotno oplemenitil.

Torej gremo naprej, z dobro voljo, našo in vašo! Potencialni spozorji oz. donatorji nam za nadaljnja navodila pišite na e-naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

O poteku akcije zbiranja denarja v ta namen vas bomo na tej spletni strani sproti obveščali. (A. S., 4. 9. 2011)

 
Obvestila
crte-rumene


www.preloka.si/spletna-drazba

Zadnja novica na "stari" preloški spletni strani
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja, nadaljevanje
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja
 
Prizor, ki ga bomo po 43 letih ponovili
 
Tehnična navodila za spremljanje prenosa prek interneta
 
Preloka, 13. julij 2013
 
Ako te danes ni na televiziji in internetu, je isto, kot da te ni!
 
Mostovi, nadaljevanje
 
28.6.2013: točno štiri leta potem
 
Ljudje smo (bili) vedno pred politiko!
 
Preloška folklorna skupina v Metliki 8.9.1940
 
Najstarejše fotografije preloških folkloristov, 11.8.1940
 
Najstarejša fotografija preloških gasilcev
 
Od naše cerkve se spet vidi bolje in dlje!
 

VSA OBJAVLJENA OBVESTILA

 
 

Obiskovalci: 819056

 
© 2007 - 2013 Preloka | Kud Lepa Anka Preloka