KUD Lepa Anka Preloka
Preloka
Prireditve
Donacije bomo zbirali še naprej

Spoštovani donatorji in podporniki ideje o revitalizaciji našega nekdanjega hrama učenosti!

Potem ko smo krajani nekdanjega preloškega šolskega okoliša na posvetovalnem sestanku 26. februarja 2011 soglasno podprli idejo o obnovi šole kot objekta naše kulturne dediščine, vam zdaj sporočamo, da smo z donacijami tudi že zbrali (in to celo precej pred rokom!) znesek 15.000 €, ki smo ga obljubili nakazati Občini Črnomelj, če ta uvrsti projekt v občinski proračun za 2011 in 2012 in uspe na razpisu pridobiti evropska in državna sredstva v ta namen. Preločani smo s tem svojo osnovno zavezo Občini izpolnili in ji s tem dokazali, da smo lahko zanesljiv partner v tem projektu.

Glede na to, da pa se donatorji še naprej javljajo in želijo biti del skupine, ki aktivno pomaga pri realizaciji projekta, bomo sredstva zbirali še naprej. To nam bo omogočilo, da se bomo kot partnerji vključili tudi v drugi del tega obsežnega in zahtevnega projekta, ko bo Občinski svet sestavljal in potrjeval proračun za 2013, 2014 in 2015. Skupaj z Občino in Zavodom za varstvo kulturne dediščine namreč načrtujemo, da bi nam šolsko stavbo uspelo obnoviti in predati namenu (tj. začeti izvajati načrtovano dejavnost v njej) leta 2016, ko bomo tudi praznovali 150-letnico te stavbe, zgrajene leta 1866.

Spoštovani donatorji, tudi z vašo pomočjo bomo pri obnovi lahko upoštevali visoke strokovne standarde in zagotovili res kakovostno obnovo. Zato vas še naprej vabimo, da s svojo podporo pomagate pri uresničitvi našega skupnega cilja in da nam še naprej tako zavzeto pomagate tudi pri soustvarjanju vsebin bodoče obnovljene stavbe. Donatorsko akcijo boste lahko še naprej spremljali na tej spletni strani, kjer podatke sproti ažuriramo, vsa imena donatorjev pa bodo trajno zabeležena tudi na vidnem mestu v obnovljeni šolski stavbi.

Zbrani denar sproti vežemo pri Novi Ljubljanski banki, zagotavljamo pa vam, da bo vsak vaš darovani evro transparentno porabljen in vas bomo o tem izčrpno obveščali.

Že zdaj pa napovedujemo tudi veliko prireditev z avkcijo darovanih umetniških del, ki jo bomo izpeljali letos poleti. Tudi o tem bomo še izčrpno in veliko poročali.

Torej gremo naprej! Če si bomo skupaj in vsak po svojih močeh prizadevali še naprej, nam nič ne more preprečiti uresničitve našega cilja. Zgubiš edino takrat, ko se sam predaš, ko dvigneš roke od samega sebe, kajne!

                                                            Civilna iniciativa za obnovo preloške šole

 
Obvestila
crte-rumene


www.preloka.si/spletna-drazba

Zadnja novica na "stari" preloški spletni strani
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja, nadaljevanje
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja
 
Prizor, ki ga bomo po 43 letih ponovili
 
Tehnična navodila za spremljanje prenosa prek interneta
 
Preloka, 13. julij 2013
 
Ako te danes ni na televiziji in internetu, je isto, kot da te ni!
 
Mostovi, nadaljevanje
 
28.6.2013: točno štiri leta potem
 
Ljudje smo (bili) vedno pred politiko!
 
Preloška folklorna skupina v Metliki 8.9.1940
 
Najstarejše fotografije preloških folkloristov, 11.8.1940
 
Najstarejša fotografija preloških gasilcev
 
Od naše cerkve se spet vidi bolje in dlje!
 

VSA OBJAVLJENA OBVESTILA

 
 

Obiskovalci: 819056

 
© 2007 - 2013 Preloka | Kud Lepa Anka Preloka